פרסום בגוגל לעסקים דרך אדוורדס הנו כלי הפרסום המתקדם ביותר בשוק. קידום בגוגל מאפשר לעסקים להגיע ללקוחות חדשים דרך האינטרנט ולהצמיח את פעילותם. אבל ישנם עדיין עסקים המתקשים לקבל מהפרסום בגוגל את כל מה שקיוו לו עקב התנהלות לא נכונה במערכת גוגל אדוורדס. להלן הטעויות הנפוצות שעסקים עושים בניהול הפרסום בגוגל, והסבר כיצד ניתן לתקן אותן.
עסקים המפרסמים בגוגל מודעים לכך שהפרסום באינטרנט טומן בחובו פוטנציאל עצום להגדיל את כמות הלקוחות של העסק. בעקבות כך, עסקים רוצים להשיג כמה שיותר ממאמצי השיווק שלהם ברשת גוגל והם מרגישים שנעשה להם עוול אם הם לא מקבלים מספיק פניות לעסק. במידה וגם אתם מרגישים שהפרסום בגוגל לא עובד לכם כמו שקיוויתם, חשוב להתייעץ עם מומחה לגבי ניהול הקמפיין לפני שאתם מוותרים על הנוכחות שלכם ברשת האינטרנט מול המתחרים.
האם יכול מאוד להיות שאתם לא מנהלים נכונה את הפרסום של העסק במערכת גוגל אדוורדס? אנו רוצים לשתף אתכם בטעויות הנפוצות ביותר שעסקים עושים בניהול פרסום בגוגל אדוורדס, והמלצות לתיקון אותן טעויות בכדי לשפר את ביצועי הפרסום בגוגל.
1. בוחרים את מילות המפתח הלא נכונות
מילות המפתח של הקמפיין הן מונחי החיפוש שמקלידים הלקוחות הפוטנציאליים של העסק ברשת החיפוש של גוגל. עסק המפרסם בגוגל חייב לדעת אילו ביטויים מקלידים הגולשים כשהם מחפשים בגוגל את המוצרים והשירותים שלו בכדי להגיע אליהם עם מודעות הפרסום של הקמפיין, ובמקביל לכך, לדאוג שכמות החיפושים תאפשר לו לייצר מספיק פניות שיובילו להחזר השקעה על תקציב הפרסום.
האם רשימת מילות המפתח של הקמפיין שלכם אופטימלית?
אחד החטאים הכי גדולים של עסקים בתהליך קידום בגוגל, ממומן או אורגני, הוא הגדרת רשימת מילות מפתח לא אופטימלית. קידום מוצלח בגוגל חייב להתבסס על רשימת מילות מפתח רלוונטית למוצרים ולשירותים של העסק בעלת נפח חיפוש מצטבר מספיק גבוה על מנת לייצר לעסק את כמות הפניות הרצויה.

רשימת מילות מפתח בגוגל
במידה והעסק בחר במונחי חיפוש לא רלוונטיים למוצרים ולשירותים של העסק הוא יבזבז חלק ניכר מתקציב הפרסום שלו על הקלקות מיותרות ופניות לא רלוונטיות מגולשים. במידה והעסק בחר במונחי חיפוש רלוונטיים, אך לאותם מונחי חיפוש אין נפח חיפושים גבוה, כמות הפניות החודשית תהיה נמוכה מדי בכדי לתת תוצאות בהתאם לציפיות העסק.
כיצד מגדירים רשימת מילות מפתח נכונה?
בחירה נכונה של מילות המפתח הטובות ביותר עבור קמפיין קידום בגוגל מתבצעת תוך כדי מחקר מילות מפתח שבו אתם תצטרכו לאתר את כלל מונחי החיפוש הרלוונטיים ביותר ללקוחות הפוטנציאליים של העסק, אשר תואמים את מטרות הפרסום של העסק בגוגל, ולייצר רשימת מילות מפתח שבמצטבר תעניק מספיק חשיפה למודעות הפרסום של הקמפיין מול הגולשים.
לצורך מחקר מילות מפתח זה אתם יכולים לבחון מודעות פרסום של מתחרים, לאתר מילות מפתח בכלי מתכנן מילות המפתח של גוגל אדוורדס ולפעול לפי מספר אסטרטגיות לבחירת מילות מפתח.
2. מתעצלים לבנות קבוצת מודעות לפי מוצרים ושירותים
בעת הקמת קמפיין קידום בגוגל תתבקשו לבנות קבוצת מודעות ראשונה ולהגדיר לה מילות מפתח רלוונטיות. לאחר מכן, המפרסם יכול לבנות קבוצות מודעות נוספות שונות אחת מהשנייה, אשר לכל קבוצת מודעות יש את מילות המפתח הייחודיות אליה. בנייה של מספר קבוצות מודעות משיגה לעסק המפרסם יותר שליטה ומיקוד על הפרסום בגוגל. למשל, חנות מוצרי טבע יכולה לבנות קבוצות מודעות המתמקדות כל אחת במוצר ספציפי.
שימוש בקבוצת מודעות אחת בקמפיין פוגעת בתוצאות
בעיה נפוצה שחוזרת אצל הרבה עסקים המפרסמים לבד בגוגל היא, שהם מתעצלים לבנות מספר קבוצות מודעות לכל סוג מוצר או שירות. במקום זאת, הם בונים קבוצת מודעות אחת בקמפיין שמתייחסת לכל מילות המפתח הרלוונטיות לעסק ללא הבדלה בין מוצרים ושירותים שונים. עסקים אלו מתקשים לקבל דירוג מודעות איכותי, מה שגורר לביצועים כושלים של הפרסום בגוגל. הסיבה לכך היא, שמאוד קשה לשמור על רלוונטיות של מודעה אחת לרשימת מילות מפתח מאוד מגוונת.
מפרסמים מספר מוצרים או שירותים? חשוב לבנות קבוצות מודעות בהתאם
באופן אידיאלי אתם רוצים שהקמפיין שלכם יכלול קבוצת מודעות לכל מוצר או שירות שהעסק שלכם מספק, ולהגדיר לכל קבוצת מודעות את מילות המפתח הרלוונטיות ביותר עבורה. חלוקה של מילות המפתח לקבוצת מודעות תעניק לכם מקסימום רלוונטיות של המודעה לדירוג איכות מודעה גבוה.
חנות מוצרי הטבע שהזכרנו לעיל צריכה לבנות קבוצת מודעות לכל מוצר טבעי שהיא מוכרת. כרטיסיית קבוצת המודעות שלה צריך להיראות כך:
בכל קבוצת מודעות תהינה מודעות ייחודיות המתייחסות ליתרונות של המוצר הספציפי וכוללת כמה שיותר מילות מפתח רלוונטיות למוצר.
3. בוחרים מיקוד התאמה לא חכם של מילות מפתח הקמפיין
מפרסמים יכולים למקד בצורה רחבה או ממוקדת את ההתאמה של מילות המפתח של הקמפיין לביטויים שמקלידים הלקוחות הפוטנציאליים. בהתאמה הכי רחבה גוגל אדוורדס מציב את מודעות הפרסום של הקמפיין בכל המילים והביטויים הרלוונטיים למילת המפתח (כולל מילים נרדפות, שגיאות כתיב וחיפושים בעלי קשר חזק), ובהתאמה הכי ממוקדת הוא מציב את מודעות הפרסום של הקמפיין רק כאשר גולש הקליד במדויק וללא שגיאות כתיב את מילת המפתח.
עסקים לא מקפידים להתאים מיקוד התאמה לכל מילת מפתח בנפרד
אז למה מיקוד ההתאמה כל כך משנה? זה בגלל שלסוג המיקוד שאתם בוחרים עבור מילת מפתח יש השפעה גדולה על הופעת מודעות הקמפיין. התאמה רחבה מדי תגרום למודעות לצבור חשיפות רבות לא רלוונטיות והתאמה מדויקת מדי תמנע מהמודעות להופיע מול לקוחות פוטנציאליים שהקליקו ביטויים דומים.
אתם צריכים להחליט איזה מילות מפתח יוגדרו בהתאמה רחבה ואילו יוגדרו בהתאמה מדויקת יותר, כך שתקבלו את התוצאות הטובות ביותר מקמפיין הפרסום שלכם בגוגל.
מומלץ למקד את ההתאמה של מילות המפתח בצורה פרטנית
קמפיין פרסום אופטימלי בגוגל צריך להשתמש בכל סוגי התאמות המיקוד של מילות המפתח בכדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר. המטרה שלכם תהיה ליצור חשיפה מקסימלית של מודעות הקמפיין, תוך שמירה על שיעור קליקים גבוה ככל הניתן.
ההמלצה של מרבית המומחים היא להתחיל עם התאמה מדויקת של מילות המפתח המרכזיות. לאחר מכן ובהתאם לביצועים, לעבור בצורה מבוקרת להתאמה לביטוי והתאמה רחבה ממוקדת, ובסופו של דבר אם נדרש לעבור להתאמה רחבה.
אתם גם יכולים לקרוא עוד על סוגי מיקוד התאמות של מילות מפתח על ידי לחיצה כאן.
4. מודעות הפרסום של הקמפיין לא מספיק טובות
אתם יכולים לבחור את מילות המפתח הנכונות ולמקד בצורה חכמה את התאמות הביטוי, אך קמפיין הפרסום לא יספק תוצאות אם מודעות הפרסום לא עושות את העבודה – למשוך את עין הגולשים ולייצר הקלקות. יצירת מודעת טקסט או מדיה מושכת זאת משימה לא קלה בכלל, מכיוון שישנם אלמנטים רבים שצריכים להילקח בחשבון כאשר מנסים למקסם את שיעור ההקלקה של המודעה.
האם עברתם על הטעויות הבאות בעת בניית המודעות שלכם?
עסקים נוטים לבצע שגיאות מסוימות אשר מזיקות להצלחת מודעות הטקסט והמדיה שלהם. אלה טעויות שמאוד קל לעשות אם מתעצלים לבנות מודעה איכותית או במידה ולא מכירים את הכללים הנכונים לבניית מודעות פרסום בגוגל אדוורדס.
האם בעת כתיבת מודעות הקמפיין שלכם עברתם על חוקי מדיניות הפרסום של גוגל והמודעה שלכם נדחתה? שכחתם לציין במודעה את מילות המפתח הרלוונטיות? הצבעים של מודעת המדיה לא משתלבים יפה ביחד? המודעה לא כוללת מונחים המעודדים פעולה? לא לקחתם בחשבון את הצגת המודעה במובייל?
כיצד ניתן לשפר את מודעות הפרסום של הקמפיין?
מודעות הפרסום בקמפיין קידום בגוגל צריכות לגרום ללקוחות להקליק עליהם בכך שהם יהיו רלוונטיות לצרכים של הגולש ומספיק ברורות כיצד הקלקה על המודעה תעזור לגולש לקבל את מבוקשו. המודעה צריכה להירשם בשפה ברורה ולכלול מילות מפתח, מענה על צורך הרלוונטי לגולש וביטויים לעידוד פעולה. להלן דוגמאות למודעות איכותיות בעלות שיעור הקלקה גבוה.
אתם גם מוזמנים לקרוא עוד על הסיבות שמודעות פרסום נדחות על ידי גוגל ולהכיר עוד טיפים והמלצות לבניית מודעות מדיה או מודעות טקסט.
5. אתם לא משתמשים בהרחבות גוגל אדוורדס למודעות הטקסט
שימוש בהרחבות למודעות טקסט ברשת החיפוש היא אחת הדרכים הפשוטות והקלות ביותר לשפר את הביצועים של קמפיין פרסום בגוגל. הרחבות גוגל אדוורדס הן תוספות שעוזרות למודעה לייצר שיעור קליקים גבוהה יותר בעזרת הוספת מידע אינפורמטיבי ואפשרויות גישה נוספות לגולשים.
מדוע רוב העסקים לא משתמשים בהרחבות מודעות הטקסט?
חלק גדול מהעסקים לא משתמש בהרחבות מודעות טקסט בגלל חוסר ידע לגבי עד כמה הרחבות אלו יכולות לשפר את דירוג איכות המודעה, ובכך את מיקום המודעה בתוצאות החיפוש והיכולת של המודעה לייצר יותר קליקים. האם אתם מוותרים על פעולה פשוטה שיכולה להגדיל את שיעור הקליקים של מודעות הטקסט שלכם בלפחות 10%?
הוספת הרחבות למודעת טקסט היא פעולה פשוטה
גוגל אדוורדס מאפשר להוסיף למודעה עד תשעה הרחבות שונות כגון הרחבת התקשרות, הוספת לינקים נוספים לעמודים פנימיים באתר הבית, הרחבת ביקורות גולשים, הרחבת מיקום ועוד.
בכדי להוסיף הרחבה למודעת טקסט יש להיכנס לכרטיסיית "מודעות ותוספים", ללחוץ על סימן הפלוס הגדול, לבחור בסוג ההרחבה הרצויה ולעבוד על פי ההנחיות של מערכת גוגל אדוורדס.
6. התקציב לפרסום בגוגל נמוך מדי
הרבה עסקים מפרסמים דרך גוגל אדוורדס בתקציב חודשי מאוד צנום ומצפים לקבל חשיפה לקהל גולשים רחב וכמות גדולה של פניות. אבל פרסום בגוגל אדוורדס עם תקציב של 500-600 שקלים בחודש לא ייקח אותם רחוק. במידה והתקציב היומי שהגדרתם בקמפיין נמוך בהשוואה למחירים הממוצעים לקליק, הוא ינוצל מאוד מוקדם במהלך היום.
מה קורה שהתקציב היומי נוצל?
ברגע שהתקציב היומי מנוצל הקמפיין מושהה עד ליום למחרת, כאשר התקציב היומי מתאפס חזרה. כאשר הקמפיין מושהה עקב ניצול התקציב, המודעות לא יופיעו יותר מול גולשים והעסק לא מקבל יותר פניות. אתם תראו הודעה שהקמפיין נמצא "בהגבלת תקציב":

הגבלת תקציב במודעות גוגל אדוורדס
איזה תקציב יומי מומלץ לפרסום בגוגל?
מומלץ לפרסם בגוגל עם תקציב אשר מספיק גבוה בכדי לאפשר לעסק לקבל כמות משמעותית של הקלקות על בסיס יומי בהתאם לממוצע המחיר לקליק של מילות המפתח. התקציב החודשי הוא נושא מאוד ייחודי לכל תחום והוא נקבע על פי התחרותיות של מילות המפתח הפופולאריות ביותר, אך ככלל אצבע ,לעסקים בישראל המפרסמים בגוגל כדאי להגדיר תקציב של לפחות 1,500 שקלים בחודש (50-70 שקל ליום).
7. אין שימוש במילות מפתח שליליות
מפרסמים יכולים להגדיר ברמת הקמפיין או ברמת קבוצת מודעות "מילות מפתח שליליות". פירוש הדבר הוא שמעבר לכך שאתם יכולים לציין לגוגל אדוורדס באיזה מונחי חיפוש אתם רוצים להציב את מודעות הפרסום של הקמפיין, אתם גם יכולים להגדיר לו באיזה מונחי חיפוש אינכם רוצים שהמודעות יופיעו.
מה קורה אם לא מגדירים מילות מפתח שליליות ברמת הקמפיין או קבוצת מודעות?
בכדי להבין את החשיבות של שימוש במילות מפתח שליליות צריך להסתכל על מה קורה למודעות הפרסום של הקמפיין כאשר מילות המפתח מוגדרות על התאמה רחבה יותר מהתאמה מדויקת לביטוי. בהתאמות מיקוד אלו גוגל אדוורדס מציב את מודעות הפרסום של הקמפיין בשלל מילים וביטויים נוספים למילות המפתח של הקמפיין.
לדוגמה, מעצבת פנים שרוצה להגיע ללקוחות פרטיים דרך רשת החיפוש של גוגל יכולה לפרסם במילת המפתח "עיצוב פנים". במידה והמעצבת לא מגדירה הרחבה מדויקת לביטוי, המודעות שלה יופיעו גם בתוצאות חיפוש אחרות לא רלוונטיות כגון "קורס עיצוב פנים", "לימודי עיצוב פנים" וכו'. בעקבות כך, יש סיכוי גדול מאוד שגולשים המעוניינים ללמוד עיצוב פנים יקליקו בטעות על המודעה של אותה מעצבת והתקציב היומי שלה ינוצל על פרסום לקהל הלא נכון.
כיצד מילות מפתח שליליות תורמות לקמפיין?
הגדרת מילות מפתח שליליות בקמפיין יכולה לחסוך לכם עשרות שקלים בחודש מתקציב הפרסום בגוגל על ידי צמצום החשיפה של העסק לקהל גולשים לא רלוונטי. ברגע שמגדירים מילות מפתח שליליות מסוימות בקמפיין, גוגל ימנע ממודעות הפרסום להופיע בתוצאות חיפוש הכוללות את אותן מילות מפתח שליליות, ובכך תחסכו חשיפות וקליקים מיותרים.
למשל מעצבת הפנים שהזכרנו מקודם יכולה להגדיר את המילים "קורס", "קורסים", "לימודי", "לימודים" כמילות מפתח שליליות על מנת למנוע מהמודעות שלה להופיע בפני גולשים שמתעניינים ללמוד עיצוב פנים.
לא יודעים כיצד מגדירים מילות מפתח שליליות בקמפיין? אתם מוזמנים לקרוא עוד על שיווק בגוגל אדוורדס בעזרת שימוש במילות מפתח שליליות.