מערכת גוגל אדוורדס מציגה למפרסמים מגוון רחב של מדדי ביצוע להערכת יעילותו של קמפיין פרסום בגוגל. לאחר שקמפיין הפרסום שלך עולה לרשת גוגל, זה הכרחי למדוד את הביצועים של הקמפיין בהתאם למטרות הפרסום.
הפרסום בגוגל נחשב כיום לאפיק הפרסום המתקדם ביותר עבור עסקים, הרבה בגלל שמערכת ניהול הקמפיינים של אדוורדס מאפשרת למפרסמים לעקוב בשוטף אחר הביצועים של קמפיין הפרסום שלהם. הסטטיסטיקות השונות שמדווחת עליהם מערכת גוגל אדוורדס מאפשרים למפרסם לנתחם בקלות ולקבוע האם הפרסום בגוגל עומד ביעדים שנקבעו על ידי העסק או שיש לבצע שינויים לשיפור יעילות הפרסום בגוגל.
אפשרויות מעקב אחר ביצועים של קמפיין
מערכת ניהול הקמפיינים של גוגל אדוורדס מציגה נתונים סטטיסטיים לפי קמפיין, מילות מפתח, ומודעות. כאשר מגדירים כל חתך שכזה לתקופת זמן מוגדרת.
בחלק העליון השמאלי של ממשק ניהול הקמפיינים של גוגל אדרוורדס נמצא תפריט הזמן. לחיצה עליו תפתח לכם מספר אפשרויות בחירה לתקופת הזמן הרצויה.

בחירת זמנים בגוגל אדוורדס
מערכת גוגל אדוורדס מאפשרת לכם לבחון ביצועים של קמפיין פרסום בגוגל בכל תקופת זמן מסוימת החל מיום הקמתו של הקמפיין ועד לנקודת ההווה.
לאחר שהגדרת את תקופת הזמן תוכלו לגשת לכרטיסיית הקמפיינים של מערכת גוגל אדוורדס בכדי לקבל דיווח של נתונים עבור כל קמפיין בנפרד.
או לגשת לכרטיסיית מודעות בכדי לקבל נתונים על כל מודעה בנפרד.
בנוסף אתם יכולים לקבל דיווח על הביצועים של הקמפיין לפי רשימת מילות המפתח שהוגדרה.
רמות הנתונים הללו מאפשרות לכם לבצע מעקב ברמת המאקרו על כלל ביצועי הפרסום של הקמפיין וברמת המיקרו על הביצועים של כל מודעה או מילת מפתח בנפרד.
המדדים החשובים ביותר להערכת ביצועים של קמפיין פרסום בגוגל אדוורדס
חשוב להפנים שתכנון נכון של קמפיין פרסום ממומן בגוגל אינו מבטיח תוצאות אופטימליות כבר בשלב הראשון. תוך כדי שהקמפיין פועל יש לעקוב אחר מגוון רחב של מדדי ביצוע ולקבל החלטות לשיפור ואופטימיזציה של הקמפיין ברמת מילות המפתח, מיקוד גולשים, מודעות פרסום וכו'.
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות מעקב על מספר מדדים מרכזיים המוצגים בשורת ממשק הניהול של הקמפיין, מילות המפתח והמודעות.

מדדי ביצוע בגוגל אדוורדס
קליקים
מספר ההקלקות של גולשים על המודעות. כמה גולשים הקליקו על המודעות של הקמפיין ועברו לעמוד הנחיתה? מדד זה יהיה מאוד חשוב לעסקים שרוצים להגדיל את תנועת הלקוחות לאתר הבית או לדך נחיתה ייעודי.
הופעות
מספר ההופעות של מודעות הקמפיין בתוצאות החיפוש של גוגל. כמה גולשים ראו את מודעות הפרסום של הקמפיין כאשר הם הגיעו לתוצאות חיפוש רלוונטיות, גלשו באתרים שותפים לגוגל או צפו בסרטונים ביוטיוב. קמפיינים שמטרתם להגביר מודעות למותג מכוונים לכמות הופעות גבוהה.
שיעור קליקים
אחוז הקלקות הגולשים ביחס לכמות הופעות המודעות בתוצאות החיפוש. מדד זה עונה על השאלה, איזה אחוז מהגולשים שראו את מודעות הקמפיין גם הקליקו ועברו לעמוד הנחיתה. אחד המדדים החשובים לבדיקת רלוונטיות של מודעות למילות המפתח של קמפיין הפרסום.
במידה ויחס ההמרה של מודעות הקמפיין אינו גבוה, אתם צריכים לערוך מחדש את מודעות הקמפיין בכדי שהן יהיו מושכות יותר. נוסף על כך, מילות מפתח בעלות יחס המרה נמוך כנראה אינן רלוונטיות לשירותים או למוצרים שמציע העסק.
מחיר ממוצע לקליק
העלות הממוצעת לקליק בתקופת הזמן המוגדרת. חשוב לזכור שמחיר לקליק על המודעות יכול להיות שונה מכיוון שהוא תלוי במשתנים רבים כגון תחרותיות על מילת המפתח, מחיר מקסימום לקליק וכו'. מדד זה יילקח בחשבון כאשר מבצעים בדיקת החזר השקעה על הפרסום בגוגל.
מחיר
העלות הכוללת של הפרסום בגוגל בתקופת הזמן שנבחרה. בעצם כמה שילם המפרסם לגוגל עבור כלל הקלקות הגולשים. אתם יכולים כמובן לשלוט על הוצאות הפרסום בגוגל על ידי הגדרת תקציב יומי. לא בטוחים איזה תקציב להשקיע בגוגל? אתם מוזמנים לקרוא על כך בכתבה הבאה – כמה עולה לפרסם בגוגל וכיצד לקבוע תקציב פרסום יומי.
עלות כוללת לגוגל איננה מדד ישיר לביצועים של קמפיין, אך היא בהחלט תהיה חשובה להערכת כדאיות הפרסום בגוגל.
מיקום ממוצע
מיקום הממוצע של מודעות הקמפיין בתוצאות החיפוש של גוגל. מיקום ממוצע של מודעות הקמפיין הנו אינדיקטור של איכות מודעות הקמפיין (הרלוונטיות של המודעות למילות המפתח, מחיר המקסימום לקליק ועוד משתנים אחרים). מיקום ממוצע הנו גורם מכריע ביכולת של מודעות הקמפיין לייצר הופעות ושיעור המרות גבוה.
המרות
המרה של גולש בהתאם לפעולה שנקבעה מראש, כמו למשל לחיצה על הרחבת התקשרות במודעה או למשל השארת פרטים בטופס צור קשר בעמוד נחיתה. מערכת גוגל אדוורדס מאפשרת לעקוב אחרי המרות בתוך עמוד הנחיתה ולא רק בגין הקלקות גולשים על המודעה.
מחיר להמרה
העלות הממוצעת להמרה בעמוד הנחיתה בתקופת הזמן המוגדרת. מהי עלות הפרסום של גולש שעבר את כל מסלול הפרסום שבו הוא ראה את המודעה, נכנס לדף הנחיתה וביצע את הפעולה הרצויה (השארת פרטים, רכישת מוצר וכו').
שיעור המרות
אחוז המרות הגולשים ביחס לכמות הופעות המודעות בתוצאות החיפוש. מהו אחוז הגולשים שהשלימו פעולה בדף הנחיתה או בהרחבת מודעה מבין כלל הגולשים שנחשפו למודעות הקמפיין. אחוז המרות גבוה מעיד על קמפיין איכותי אשר מתבסס על דף נחיתה עם יחס המרה גבוה ומודעות פרסום רלוונטיות למילות המפתח.
החזר השקעה על קמפיין פרסום בגוגל (ROI)
המדדים שציינו לעיל חשובים מאוד בכדי לעקוב אחר הביצועים של הפרסום בגוגל, אך חשוב לזכור שבסופו של דבר אתם, בתור המפרסם, רוצים להשיג החזר על הוצאות הפרסום שלכם בגוגל (Return on Investment). אינכם רוצים לשלם אלפי שקלים על תנועה לדף הנחיתה אם אף אחת מהתנועות הללו אינה מייצרת הכנסה. לכן חשוב לשים לב להמרות הקמפיין, בין אם מדובר על חישוב בגין המרה או בין אם מדובר על הערכה כללית שלכם.
החזר השקעה לפי עלות המרה
עלות המרה היא הדרך הקלה ביותר לבדוק החזר השקעה על פרסום בגוגל. במידה והכנסה בגין המרה גבוהה יותר ממחיר להמרה במערכת גוגל אדוורדס, אזי, קיים החזר על השקעה. מדד זה מצוין לקמפיינים של חנויות מסחר אלקטרוני.
ניקח לדוגמה קמפיין פרסום של תוסף תזונה חדש למשווק מוצרי טבע. נניח שהכנסה בגין מכירה של אותו תוסף הנה 50 שקלים, ועלות המרה נמוכה מכך (למשל 10 שקלים). במקרה זה קיים החזר השקעה על עלויות הפרסום בגוגל. כל מכירה עולה 10 שקלים ומניבה הכנסה של 50 שקלים, כלומר רווח של 40 שקלים.
רווח מפרסום בגוגל לאחר עלויות מכירה
במקרים שאין מעקב אחר המרות בדף הנחיתה או שהיעדים של הקמפיין אינם מתבססים רק על מכירה אונליין, ניתן לחשב את החזר ההשקעה לפי הכנסה בניכוי עלויות הלקוח (אשר כוללות גם את עלויות הפרסום בגוגל).
ניקח לדוגמה רופא שיניים שמקים קמפיין פרסום בגוגל להשתלות שיניים. אם הכנסה חודשית בגין לקוחות שהגיעו דרך דף הנחיתה מייצרת רווח לאחר ניכוי עלויות הטיפול והוצאות הפרסום בגוגל, אז מתקיים החזר השקעה בקמפיין. במקרים כאלו תדרשו לבצע מעקב ידני על הלקוחות שמגיעים דרך הפרסום באינטרנט בכדי לבחון את כדאיות הקמפיינים.