אחד המצבים הכי מלחיצים בתחום של פרסום עסקים בגוגל היא נפילה משמעותית בביצועים של קמפיין לידים בגוגל שעד לאותו רגע ייצר פניות רבות לעסק.

למזלנו, ניתן לקבל פידבק מיידי במערכת גוגל אדוורדס על המשתנים השונים של הקמפיין בכדי לאתר את המקור לירידה בפניות ולבצע פעולות שיאפשרו לקמפיין להתחיל לייצר לידים מחדש.

עסקים בוחרים לפרסם בגוגל בכדי להגדיל את כמות הלקוחות בעסק. יתרה על כך, יש עסקים רבים אשר מרבית פעילותם מסתמכת על תנועת פניות שוטפת המגיעה דרך הפרסום בגוגל. העסק שלכם גם מפרסם היום בגוגל? אז אתם כמובן כבר מבינים את התרומה הרבה שניתן לקבל מקמפיין פרסום מצליח בגוגל.

בין אם מדובר על קמפיין לידים ממוקד או בין אם מדובר על קמפיין קידום אתר, מטרתו של קמפיין פרסום בגוגל היא בסופו של דבר לייצר לעסק פניות מלקוחות פוטנציאליים הגולשים במנוע החיפוש של גוגל ובאתרים השותפים לגוגל.

אך מה קורה אם קמפיין לידים מצליח בגוגל מפסיק פתאום לייצר פניות? האם צריכים לוותר על הפרסום בגוגל? כמובן שלא! כאשר קמפיין פרסום בגוגל מפסיק לייצר את הפניות שהעסק רגיל אליו יש לבחון את השינויים בכמות החשיפות ושיעור ההקלקות ובהתאם לבחור את דרכי הפעולה הנכונות.

קמפיין פרסום בגוגל הפסיק לייצר פניות כי הוא לא פעיל

לפני שמתחילים לעשות שינויים בקמפיין חשוב לפסול את האפשרות שהקמפיין לא מייצר פניות מכיוון שהוא הפסיק להופיע בגוגל. ישנם 4 מצבים שבהם הקמפיין יכול להפסיק בפתאומיות להופיע בגוגל:

1. הקמפיין הושהה בטעות

בגוגל אדוורדס ניתן בכל שלב להשהות את הקמפיין לזמן מסוים ולהפעילו מחדש בעת הצורך. ניתן לעשות זאת בקלות בשורת הקמפיין הרלוונטי במסך הקמפיינים של מערכת גוגל אדוורדס.

קמפיין גוגל מושהה

קמפיין גוגל מושהה

ברגע שמשהים קמפיין פרסום בגוגל הוא מפסיק להופיע בגוגל, ומן הסתם מפסיק לייצר פניות. יכול מאוד להיות שלחצתם בטעות על השהייה של הקמפיין ולכן הוא הפסיק פתאום לייצר פניות.

אתם יכולים לראות בבירור אם הקמפיין בטעות הושהה על ידי סימן ה"השהיה" המופיע לצד שם הקמפיין במסך הקמפיינים. במקרה כזה, הפעלת הקמפיין מחדש תפתור את הבעיה תוך מספר שניות.

2. אחת ממודעות הקמפיין שונתה ולא אושרה על ידי גוגל

חשוב תמיד להיות עם היד על הדופק מול מערכת גוגל אדוורדס כאשר מבצעים שינויים במודעה פעילה בקמפיין פרסום בגוגל.

ברגע שמבצעים שינויים במודעה פעילה, המודעה אינה תופיע בגוגל עד שהיא תאושר על ידי גוגל (לרוב עד שעה). במידה והיא לא אושרה – המודעה תישאר לא פעילה עד שיבוצעו השינויים הנדרשים לאישור המודעה. מודעה שנדחתה על ידי גוגל תראה כך:

שיניתם מודעות בקמפיין בסמוך לירידה בפניות? שיניתם מודעה יחידה בקמפיין פרסום בגוגל ולא בדקתם אם היא אושרה? יכול להיות שזאת הסיבה לירידה בפניות מגוגל.

3. התקציב החודשי נוצל מוקדם מדי

הצלחתם לשפר את ציון איכות המודעות של הקמפיין? הגדלתם את הצעות המחיר למילות המפתח בגוגל? אלו פעולות טובות אשר יכולות להוביל ליותר פניות. אך בו זמנית, גם גדל הסיכוי שהתקציב החודשי של הקמפיין יסתיים מוקדם מדי.

מסגרת התקציב היומי היא מסגרת גמישה שיכולה ביום נתון לגדול עד פי שתיים. במידה והאלגוריתם של גוגל מבחין עלייה בביקוש למודעות הקמפיין ביום מסוים, כתוצאה מאופטימיזציה שביצעתם לאחרונה, הוא מסוגל לנצל יותר כספים בתחילת החודש ולהגיע למצב שהתקציב החודשי נגמר מוקדם מדי.

בדקו האם הקמפיין הפסיק לייצר פניות בגלל שהתקציב החודשי (התקציב היומי פי 30.4 ימים) נגמר מוקדם מדי. במידה וזאת הסיבה, תדרשו להגדיל את התקציב היומי או לחכות עד לאיפוס מחדש של התקציב בסוף החודש.

4. נוצרה בעיה באמצעי התשלום לגוגל

גוגל מפסיק את הפעילות של חשבון אדוורדס במידה ונוצרה בעיה באמצעי התשלום שניתן לגוגל.

במידה וכרטיס האשראי שלכם בלי מסגרת אשראי, נחסם, נגנב או פג תוקף גוגל לא יכול לחייב אתכם והוא ישהה את החשבון עקב אי תשלום חוב. בדקו שבמסך החיובים של חשבון האדוורדס הכול תקין וזאת לא הסיבה להפסקת פעילות הקמפיינים.

כמות החשיפות של הקמפיין קטנה

עכשיו שאנחנו רגועים שהקמפיין לא הורד בטעות מגוגל אנחנו יכולים להתחיל לבחון את שני המשתנים המרכזיים שיכולים להכווין אותנו לפתרון.

המשתנה הראשון שכדאי לשים לב אליו הוא כמות החשיפות של הקמפיין. בהנחה ששיעור הקליקים של הקמפיין נשאר יציב (מכיוון שלא שיניתם את מודעות בקמפיין) אז ירידה בכמות החשיפה של הקמפיין יכולה להיות הסבר לירידה בפניות.

כמות חשיפות קטנה לקמפיין גוגל

כמות חשיפות קטנה לקמפיין גוגל

ירידה בחיפושים יכולה להתרחש בעקבות ירידה טבעית של ביקושים בקרב עסקים עם עונתיות כגון גננים, בתי מלון, קבלני שיפוצים ועוד. סיבה נוספת יכולה להיות שינויים ברשימת מילות המפתח של הקמפיין כגון הורדה של מילות מפתח, מיקוד התאמה לביטוי של מילות מפתח או הוספת מילות מפתח שליליות.

מה עושים בכדי לשפר את כמות החשיפות של הקמפיין?

במצבים של ירידות טבעיות בביקוש ניתן לעשות מספר פעולות בכדי להגדיל את כמות החשיפות של הקמפיין כמו למשל הרחבת מיקוד מילות מפתח קיימות בכדי לקבל יותר חשיפה, הוספת מילות מפתח רלוונטיות חדשות בכדי להגדיל את אפשרויות החשיפה, העלאת תקציב יומי על מנת להופיע יותר זמן במהלך היום והורדת מילות מפתח שליליות שהובילו לירידה מוגזמת בחשיפות בגוגל.

שיעור הקליקים (CTR) בקמפיין ירד

המשתנה השני החשוב שחובה לבדוק כאשר קמפיין פרסום עסקים בגוגל מפסיק לייצר פניות כמו פעם הוא אחוז שיעור הקליקים. שיעור הקליקים הוא מספר ההקלקות מתוך כמות החשיפות. ירידה בשיעור הקליקים מעיד על כך שהקמפיין שלכם הוא פחות אפקטיבי בייצור הקלקות כמו בעבר.

שיעור קליקים נמוך בקמפיין

שיעור קליקים נמוך בקמפיין

ירידה בשיעור הקליקים של הקמפיין היא לרוב תוצאה של הרעה בציון איכות מודעות הקמפיין מגוגל, הורדה של הצעת מחיר לקליק שמובילה לירידה בדירוג המודעות בתוצאות הקמפיין או שילוב של שניהם.

מה עושים בכדי לשפר את כמות החשיפות של הקמפיין?

במידה ואתם מבחינים בירידה משמעותית בשיעור ההקלקות של הקמפיין, בעוד שכמות החשיפות נשארת פחות או יותר באותה רמה, אתם צריכים לתת דגש על הנושאים הבאים:

המודעה מייצרת פחות קליקים – יכול להיות שהשינויים שעשיתם לאחרונה במודעות הקמפיין (שינוי מלל, הורדת הרחבה למודעות, שינוי מחירים במודעה וכו') גרמו למודעה לייצר פחות קליקים.

עדיף לא לבצע שינויים במודעות פעילות, אלא, להוסיף מודעה נוספת עם השינויים הרצויים ולבחון האם באמת המודעה החדשה מייצרת שיעור הקלקות טוב יותר לפני שמבטלים את המודעה הישנה.

איכות דף הנחיתה – במידה ודף הנחיתה כבר לא עומד בסטנדרטים הגבוהים של גוגל מבחינת התאמה לנייד וממשק משתמש יכול מאוד להיות שתראו ירידה בציון איכות המודעות של גוגל, ובעקבות כך, ירידה בשיעור ההקלקות בקמפיין.

חשוב לוודא תמיד שיש לכם דף נחיתה ייעודי תקין ומעודכן בהתאם לדרישות גוגל אדוורדס.

ציון איכות למודעה בגוגל

ציון איכות למודעה בגוגל

הצעות מחיר לקליק נמוכות – במידה ואתם מבחינים גם בירידה במיקומים הממוצעים אז ככל הנראה הצעות המחיר לקליק של הקמפיין כבר לא תחרותיות. במידה והמתחרים שלכם בגוגל מציעים סכומים יותר תחרותיים מכם, אתם תמצאו את עצמכם מאוד מהר נופלים לתחתית דף התוצאות בגוגל.

הצעת מחיר לקליק במודעת גוגל

הצעת מחיר לקליק במודעת גוגל

המתחרים לוקחים לכם קליקים – רצוי לבדוק האם מתחרה מסוים מציע בגוגל הצעה יותר אטרקטיבית משלכם כמו למשל מוצר זול יותר או הנחה על שירות.

אל תשכחו שאתם יכולים ללמוד הרבה מהמתחרים שלכם. רצוי לבדוק האם נכנס מתחרה חדש לשוק שלוקח לכם הרבה קליקים וכמובן לבחון כיצד ניתן להתחרות באותו מפרסם בהתאם.