אחת הדרכים האפקטיביות ביותר לקדם אתר היא על ידי הפעלת קמפיין פרסום בגוגל אדוורדס המתמקד ברשת המדיה בלבד. אך חשוב להפנים שהצלחה של קידום אתר ברשת המדיה של גוגל תלויה רבות בניהול נכון של קמפיין פרסום ממומן במערכת גוגל אדוורדס. בעזרת העצות הבאות, גם אתם תוכלו להגדיל את תנועת הגולשים הרלוונטיים ביותר לפעילות הליבה של העסק.

רשת המדיה של גוגל היא שטח הפרסום הגדול ביותר הזמין כיום באינטרנט. הרשת מורכבת ממיליוני אתרים שותפים לגוגל בהם מפרסמים דרך גוגל אדוורדס יכולים להציג מודעות פרסום ייחודיות לעסק שלהם. רשת גוגל העולמית מגיעה למעל 90% מקהל הגולשים בישראל, מה שהופך אותה לנכס שיווקי נהדר עבור עסקים ויזמים בישראל. אז בין אם רוצים לקדם אתר אינטרנט של עסק או בין אם רוצים להגדיל תנועה של גולשים לאתר מסחר אונליין, הקמת קמפיין פרסום ממומן ברשת המדיה של גוגל היא דרך טובה לקדם אתר.

אך בעוד שרשת החיפוש מאוד פופולארית בקרב העסקים בישראל, מרבית העסקים בישראל מנהלים קמפיין פרסום במנוע החיפוש של גוגל, עדיין הרבה עסקים בישראל מהססים לקדם אתר דרך רשת המדיה של גוגל. הסיבה לכך היא, שמפרסם צריך לעבוד הרבה יותר קשה בכדי למשוך לקוחות פוטנציאליים דרך רשת המדיה בהשוואה לרשת החיפוש. כאשר אותם לקוחות פוטנציאליים גולשים באתרים באינטרנט הם לא בהכרח מחפשים אחר מוצר או שירות מסוים, בשונה מלקוחות פוטנציאליים המחפשים מענה לצורך ספציפי במנוע החיפוש של גוגל. בעקבות כך, מפרסמים צריכים לעבוד קשה וחכם יותר בכדי להצליח בקידום אתר ברשת המדיה.

קידום אתר בצורה חכמה ברשת המדיה יכול לעזור לך לשפר את תנועת הגולשים באתר העסק. לכן אנו רוצים לשתף אותך בעצות מומלצות לקידום אתר ברשת המדיה של גוגל:

1. רצוי להתחיל לפרסם ברשת המדיה עם תקציב קטן יחסית

מאחר שרשת המדיה היא שטח פרסום כל כך גדול, חשופה למעל 90 אחוז מהגולשים בישראל, אתם צריך להיות מאוד זהירים בקביעת תקציב הפרסום בחודשים הראשונים. בתחילת הדרך של קידום האתר ברשת המדיה אתם תקבלו חשיפה לגולשים רבים, שחלקם ככל הנראה יהיו גולשים של קהלים לא רלוונטיים, מה שיוביל לניצול מיותר של תקציב הפרסום על גולשים לא רלוונטיים.

ההמלצה הגורפת היא להתחיל קידום אתר עם תקציב קטן עד שמצליחים למקד כהלכה את קמפיין הפרסום ומתחילים לראות תוצאות, מנקודה זו כבר אפשר להגדיל בהדרגה את תקציב הפרסום בגוגל מחודש לחודש ולבחון את ההשפעה של כך. ניתן בהחלט לקבל החזר השקעה על פרסום ברשת המדיה של גוגל אם הפרסום מתבסס על טירגוט נכון.

2. הקמפיין הראשון שלכם ברשת המדיה צריך להיות קמפיין רימרקטינג

רוצים להתחיל ברגל ימין עם פרסום ברשת המדיה של גוגל? אין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר לפתוח קמפיין רימרקטינג. רימרקטינג (שיווק מחדש) ממקד את הפרסום ברשת המדיה אך ורק לגולשים שביקרו בעבר באתר העסק, קהל הגולשים בעל הסיכויים הגבוהים ביותר לענות בחיוב למודעות הפרסום ברשת המדיה, ובכך מבטיחים יחס המרה גבוה יותר מכל קמפיין פרסום אחר ברשת המדיה.

קמפיין רימרקטינג

קמפיין רימרקטינג

קמפיין רימרקטינג לא רק מומלץ להיכרות ראשונית חיובית עם רשת המדיה, קמפיין כזה יכול להוות תגבור משמעותי לכל עסק המפרסם היום בגוגל. גולשים שביקרו באתר העסק בעקבות פרסום ברשת החיפוש לא בהכרח מבצעים פניה לעסק על הביקור הראשון, ולכן חיזוק של רימרקטינג ברשת המדיה יכול לשפר את התוצאות של הפרסום הממומן של העסק בגוגל.

רוצים לעשות רימרקטינג לאתר? היכנסו להכיר את השלבים לפתיחת קמפיין רימרקטינג לפרסום ממוקד על קהל המבקרים באתר.

3. שמרו על מבנה קמפיינים ומודעות תקין גם ברשת המדיה

אחד ההיבטים החשובים ביותר כאשר מקימים קמפיין פרסום בגוגל, ברשת החיפוש או ברשת המדיה, הוא מערך הקמפיינים והמודעות. מערך קמפיינים ומודעות תקין שומר על סדר בחשבון האדוורדס, מה שמוביל לניהול תקין ונוח יותר בהתאם למטרות הפרסום. דאגו לשמור על מערך הקמפיינים והמודעות בחשבון האדוורדס גם כאשר אתם מתפתחים לפרסום העסק ברשת המדיה. ניתן לקרוא עוד על בניית מערך קמפיינים תקין בחשבון אדוורדס על ידי לחיצה כאן.

כאשר אתם פותחים קמפיין פרסום ממומן חדש ברשת המדיה התאימו אותו למערך הקמפיינים הקיים ודאגו לשמור על תמהיל שיווק אסטרטגי נבון. למשל גם ברשת המדיה כדאי להקים קמפיין קידום בנפרד לכל סוג קבוצת מוצרים, כאשר כל מוצר מקבל קבוצת מודעות משלו. ארגון שכזה מוביל לשליטה טובה יותר על הפרסום ברשת המדיה של גוגל ולקבלת החלטות נבונה יותר בעתיד.

4. בנו סוגים שונים של מודעות פרסום ברשת המדיה

היתרון הגדול ביותר של קידום אתר ברשת המדיה על קידום אתר במנוע החיפוש של גוגל הוא היכולת לפרסם במגוון רחב יותר של סוגי מודעות פרסום. מעבר למודעות הטקסט הרגילות, הזמינות לפרסום ברשת החיפוש, גוגל אדוורדס מאפשרת לכם לבנות עוד מודעות מדיה שונות כמו מודעות תמונה, ווידאו, באנרים ומודעות מולטימדיה. הגמישות הזאת צריכה לבוא לטובתכם במקסום החשיפה של העסק ללקוחות פוטנציאליים ברשת המדיה, והדרך להבטיח זאת היא על ידי שימוש בכמה סוגי מודעות במקביל.

אל תתעצלו לבנות מספר מודעות מדיה בגדלים וסוגים שונים. יהיה לכם קשה בהתחלה לצפות אילו מודעות פרסום ברשת המדיה ימשכו יותר גולשים, אז ההמלצה הרווחת היא לבנות מספר מודעות ולשלבם בקמפיין הפרסום הממומן. עם הזמן מערכת גוגל אדוורדס תזהה את המודעות שמצליחות לייצר הכי הרבה הקלקלות ותעניק להם את העדיפות הגבוהה ביותר בחשיפה לגולשים.

5. מקדו את הפרסום על פי מיקומים של מודעות ברשת המדיה

כרטיסיית מיקומים (Placements) מעניקה למפרסם את האפשרות לבחור אתרים מסוימים בהם יופיעו מודעות הפרסום של הקמפיין. מעבר לשימוש במיקוד לפי תחומי עניין, מאפיינים דמוגרפיים של גולשים, מילות מפתח וכו' חשוב גם להשתמש ברשימת המיקומים בכדי להשיג עוד יותר שליטה על הפרסום ברשת המדיה של גוגל. אל תשאירו את המיקוד של הקמפיין רק לאלגוריתם של גוגל, אם יש לכם אתרים ספציפיים שאתם רוצים לפרסם בהם, הוסיפו אותם לרשימת המיקומים של רשת המדיה.

מיקוד לפי מיקוד ברשת המדיה

מיקוד לפי מיקוד ברשת המדיה

היכנסו למסך הקמפיינים של אדוורדס ולחצו על כרטיסיית רשת המדיה, היא צריכה להופיע לכם אם פתחתם כבר קמפיין פרסום ברשת המדיה, ובחרו באפשרות של מיקומים כמו בתמונה לעיל. שם תוכלו להוסיף לרשימת המיקומים אתרים שונים שאתם חשובים שמתאימים למוצר או לשירות של העסק ויש להם תנועה של גולשים רלוונטיים. למשל, מעצבת פנים שרוצה לקדם את האתר שלה בגוגל יכולה לבחור להוסיף לרשימת המיקומים בלוגים בתחום העיצוב שהיא פעילה בהם בכדי למשוך משם לקוחות פוטנציאליים.

6. דאגו להוסיף אתרים לרשימת אי הכללות של מיקומים

בהמשך להגדרת רשימת מיקומים לאתרים ספציפיים שאתם רוצים שהקמפיין יפרסם מודעות בהם, חשוב גם לדאוג להגדיר רשימת אי הכללות של מיקומים. רשימה זו היא רשימה של האתרים שאתם לא רוצים שגוגל אדוורדס יציב מודעות פרסום בהם. אפשרות זאת דומה מאוד להגדרת רשימת מילות מפתח שליליות ברשת החיפוש, וכמו מילות מפתח שליליות, רשימת אי הכללות מיקומים יכולה למנוע בזבוז כספים מתקציב הפרסום על הופעות מיותרות במקומות לא רלוונטיים.

אי הכללת מיקומים ברשת המדיה

אי הכללת מיקומים ברשת המדיה

לדוגמה בלוג של שמלות ערב שאינו כולל שמלות כלה יכול להיכלל תחת מיקוד תחום עניין דומה בקמפיין פרסום ברשת המדיה של סלון כלות, אך בפועל מדובר על אתר לא רלוונטי. המפרסם יכול למנוע הופעה של המודעות בבלוג זה על ידי הוספתו לרשימת אי הכללות המיקומים.

7. הימנעו מפרסום באפליקציות משחקים בניידים

עדיין לא סיימנו עם רשימת המיקומים של רשת המדיה מכיוון שיש לנו עוד בעיה אחת גדולה שיכולה לפגוע קשות בתוצאות הפרסום הממומן ברשת המדיה – מיקום מודעות באפליקציות משחקים בניידים. רשת המדיה של גוגל כוללת בתוכה חלק גדול של אפליקציות פופולאריות. חלק מהאפליקציות הללו יכולות בהחלט לייצר תנועה של גולשים רלוונטיים לעסק, אם מדובר על אפליקציות רלוונטיות. עם זאת, חלק גדול מאותן אפליקציות יכולות להיות הרסניות לקמפיין הפרסום שלכם עקב הקלקות מיותרות, לרבות מילדים שמשחקים באפליקציות משחקים. מאוד קל לילד קטן לשחק במשחק בנייד ובטעות ללחוץ על מודעת פרסום של העסק.

במידה ואתם מגלים שתקציב הפרסום היומי שלכם נגמר מאוד מהר, אנא עברו על רשימת המיקומים של רשת המדיה במסך הקמפיינים. הרשימה מדווחת לכם גם על ההקלקות השונות שנעשו על מודעות המדיה. שימו לב האם ישנה אפליקציה של משחק שחוזרת על עצמה כמה פעמים. כן גילתם הקלקות חוזרות מאפליקציית משחק ברשימת המיקומים, כמו למשל בדוגמה למטה, אתם יכולים למנוע הקלקות נוספות על ידי לחיצה על העיגול הירוק ובחירה באפשרות של "לא לכלול".

קידום אתרים באפליקציות מובייל

קידום אתרים באפליקציות מובייל

8. עשו הפרדה בין נייחים לניידים

גלישה דרך הנייח שונה מהגלישה דרך הנייד. לא רק מבחינת המכשיר ממנו גולשים, אלא גם בצורה שבה גולשים בדפדפן ובדרך המחשבה. למשל, מחקרים מראים שלגולשים דרך הנייד יש תשומת לב נמוכה יותר מגולשים דרך הנייח. המאפיינים ההלו של הגולשים דרך הנייד צריכים לקבל דגש בעת הקמת קמפיין פרסום בגוגל, ובמיוחד כאשר מדובר על קמפיין פרסום ברשת המדיה.

כמו שיש לתת דגש על התאמה של מודעות טקסט למובייל ברשת החיפוש, כך יש לתת תשומת לב להתאמה של מודעות המדיה למסכים קטנים. מומלץ להפריד בין קמפיינים ברשת המדיה לנייח ולנייד בכדי להקל על ההתאמה למובייל. קמפיין לנייח יכלול מודעות מדיה הבנויות למסכים גדולים וקמפיין מובייל יכלול מודעות מדיה הבנויות לתצוגה במסכים קטנים. לחילופין, אתם יכולים לשנות את התאמות הצעת המחיר לפי מכשירים לקבוצות מודעות שונות.