עסקים ישראלים שרוצים להגיע ללקוחות בארצות הברית יכולים לבצע זאת בהצלחה רבה בעזרת הקמת מערך פרסום בגוגל אדוורדס. ניהול קמפיינים בגוגל ארצות הברית דורש ממפרסם הנמצא בישראל לשים לב למספר נושאים הייחודיים למורכבות הפרסום לשוק האמריקאי.
אין זה סוד שפרסום בגוגל היא הדרך הטובה ביותר עבור עסקים להגיע ללקוחות פוטנציאליים חדשים. המודל של הפרסום בגוגל פשוט וברור, המפרסם מציב מודעות שמושכות גולשים במונחי החיפוש הרלוונטיים ובאתרים ברשת גוגל אשר מובילות לפניות של לקוחות דרך האינטרנט לעסק.
בעקבות כך, זה לא מפתיע שאפיק הפרסום הכי אפקטיבי עבור עסקים בישראל שרוצים להגיע לקהל האמריקאי הוא פרסום דרך גוגל אדוורדס. ניהול קמפיינים בגוגל עבור עסקים המשקיעים בקמפיינים של פרסום דרך גוגל אדוורדס הממוקד לגולשים בארצות הברית יכולים להגדיל את החשיפה של העסק שלהם ללקוחות פוטנציאליים ולייצר הכנסות נוספות מלקוחות בחו"ל.
ניהול קמפיינים בגוגל בארצות הברית דורש ממפרסמים ישראלים לשים לב למספר נושאים חשובים בניהול הפרסום לקהל האמריקאי בכדי להשיג את המקסימום מתקציב הפרסום. במידה ואתם שוקלים לפנות ללקוחות פוטנציאליים בארצות הברית דרך אדוורדס, הנה כמה לקחים שלמדנו מהניסיון שלנו בפרסום בגוגל ארצות הברית:
1. מונחי החיפוש הרלוונטיים בארה"ב יכולים להיות שונים ממונחי החיפוש בישראל
מונחי החיפוש הם המילים והביטויים שמקלידים הלקוחות הפוטנציאליים של העסק כאשר הם גולשים במנוע החיפוש של גוגל. מפרסם בגוגל נדרש לבחור רשימה של מונחי חיפוש (רשימת מילות מפתח) שיגדירו לגוגל מתי להציב את מודעות הפרסום של הקמפיין.
אינכם יכולים פשוט לתרגם את מונחי החיפוש מעברית לאנגלית, אלא, תדרשו להשלים מחקר מילות מפתח נוסף כאשר אתם פונים לפרסם בארצות הברית דרך אדוורדס. מונחי החיפוש הרלוונטיים של קהל הלקוחות האמריקאי יכולים להיות שונים בהיבטים רבים (מחיר לקליק, נפח חיפוש ורלוונטיות לעסק) ממונחי החיפוש של קהל הלקוחות הישראלי, כאשר גם השינוי הקטן ביותר יכול לעשות הבדל משמעותי בביצועים של קמפיין הפרסום בגוגל.
יש להיכנס לכלי מתכנן מילות המפתח של גוגל, לשנות בהגדרות המיקוד את השפה לאנגלית ולמקד את החיפוש באזורים שרוצים לפרסם בהם כמו בתמונה הבאה:

חיפוש מילות מפתח בארצות הברית
עכשיו אתם יכולים לאתר את מונחי הקידום הפופולריים בקרב הגולשים מהאזורים הרלוונטיים.
שיקול נוסף שצריך לקחת בחשבון לגבי הגדרת מילות המפתח הוא הרגלי החיפוש המקומיים. בארצות הברית לרוב ישנו שימוש נרחב במונחי חיפוש פופולריים כגון near me, on call, 24/7 וכו'. נוסף על כך, בחלק מהערים בארצות הברית הגולשים משתמשים במונחי חיפוש מקומיים כמו רובע מסוים בעיר, למשל בניו יורק עושים הפרדה בין מנהטן לברוקלין, או אזור מסוים בעיר (downtown, north, west).
2. יש להגדיר מיקומים בצורה מדויקת יותר
עסקים המפרסמים במערכת גוגל אדוורדס כאן בישראל נדרשים להשקיע פחות בהגדרת אזורים לקמפיין מכיוון שהמדינה שלנו קטנה מאוד. רוב העסקים הישראלים יבחרו למקד את הגדרות האזורים על פי מחוזות (מחוז מרכז, מחוז חיפה וכו') בכדי לקבל מספיק חשיפה של לקוחות.
בארצות הברית נושא המיקוד מקבל הרבה יותר חשיבות מכיוון ששטח הפרסום בכל מדינה, מחוז או עיר הוא גדול במיוחד. בכדי להמחיש את הדגש הרב שיש לתת למיקוד כאשר מפרסמים לארצות הברית נציג לקוח שלנו שפרסם שירות מנעולן בעיר פניקס אריזונה. מכיוון שהעיר מחולקת לרובעים ובסביבתה יש מספר רב של פרברים, מיקוד הקמפיין נראה כך:

מיקוד גיאוגרפי לקמפיין פרסום בארצות הברית
מעבר לבחירת שטח העיר פניקס בהגדרות קמפיין הפרסום, היה צורך לבחור ידנית גם את כל הפרברים שמסביב לעיר בהן העסק מעוניין לתת שירות.
3. לקהל הלקוחות האמריקאי יש מאפיינים ייחודיים
אחד הצעדים הראשונים שאתם צריכים לעשות כאשר אתם מחליטים להקים קמפיין פרסום בגוגל ארצות הברית הוא להכיר את קהל היעד האמריקאי. מן הסתם התנהגות הקהל האמריקאי שונה מהתנהגות הקהל הישראלי, ובהתאם לכך אסטרטגיית הפרסום צריכה להיות מותאמת למאפייני הקהל האמריקאי. קחו בחשבון מאפיינים ייחודיים כגון התרבות המקומית, דת, מנטליות, נורמות עבודה, חגים ומועדים מיוחדים, מתחרים בשוק וכו'.
לדוגמה, האמריקאים רגילים לזמני משלוח קצרים מאוד (בממוצע עד 3 ימי עסקים) לעומת הישראלים שיותר סבלנים לזמני משלוח ארוכים (בממוצע עד 7 ימי עסקים). כך שאם בישראל עסק מתגאה במשלוח מהיר של המוצר שלו ללקוח, יכול מאוד להיות שבארצות הברית אותו עסק יצטרך להתמקד ביתרונות אחרים של המוצר.
4. פרסום בגוגל ארה"ב יקר יותר
עסק המפרסם בגוגל אדוורדס חייב להגדיר תקציב יומי תחרותי אשר יאפשר לו לקבל מספיק פניות במהלך החודש. התקציב היומי לגוגל אדוורדס מסתמך על העלות הממוצעת לקליק וכמות הפניות הצפויות ביחס לנפח החיפוש. כלומר, ככל שמילת מפתח נחשפת ליותר לקוחות והתחרות עליה גבוהה יותר, התקציב היומי לפרסום בגוגל חייב להיות גדול יותר.
בעקבות שני המשתנים הללו, בדרך כלל מילת מפתח בארצות הברית תהיה הרבה יותר יקרה ממילת המפתח המקבילה שלה בישראל, זאת בגלל שנפח החיפוש שלה גבוהה יותר וקיימים יותר עסקים שמתחרים על אותה מילת מפתח. וכמובן שיש לקחת בחשבון גם את שער החליפין שמגדיל אוטומטית את עלויות הפרסום של עסק ישראלי בגוגל ארצות הברית.
לדוגמה ניקח את מילת המפתח "אינסטלטור" ונעשה השוואה בין המחיר הממוצע לקליק בישראל בהשוואה למחיר הממוצע בקליק בעיר לוס אנג'לס:

מחיר ממוצע למילת מפתח בישראל

מחיר ממוצע למילת מפתח בארצות הברית
כפי שניתן לראות לעיל, בעיר לוס אנג'לס יש יותר חיפושים והעלות הממוצעת לקליק גבוהה משמעותית בלוס אנג'לס מאשר בישראל (184 שקלים בלוס אנג'לס לעומת רק 21 שקלים בישראל). כך שפרסום אינסטלטור בלוס אנג'לס ידרוש תקציב יומי גבוהה בהרבה מהתקציב הפרסום היומי בישראל.
5. חייבים לכתוב מודעות פרסום עם אנגלית רהוטה
המשוכה הגדולה ביותר עבור הרבה ישראלים שמפרסמים בארצות הברית היא עריכת מודעות הקמפיין באנגלית. עסקים ישראלים רבים עושים את הטעות לתרגם את מלל המודעות מעברית לאנגלית דרך אפליקציות תרגום או לנסות ולשכתב את המודעות בעצמם ללא ידע עשיר בשפה האנגלית.
מודעות הקמפיין צריכות להיות ערוכות בצורה שמושכת את קהל הגולשים לבצע הקלקה, ולכן, שליטה בשפה האנגלית היא כל כך חשובה. חשוב לתת לבעל מקצוע השולט בשפה האנגלית, ואשר יש לו ניסיון בפרסום מול הקהל האמריקאי, לערוך את מודעות הטקסט של הקמפיין. נוסף לכך מומלץ לעשות סקר שוק על מודעות הפרסום של המתחרים ולראות באילו ביטויים ומונחים הם משתמשים בכדי לפרסם את השירותים והמוצרים שלהם לאותו קהל גולשים.