מערכת גוגל אדס מציעה למפרסמים מגוון רחב של אסטרטגיות תמחור אוטומטיות במטרה להקל על ניהול קמפיין בגוגל. ניהול קמפיינים בגוגל הרבה יותר קל כשבוחרים להשתמש באסטרטגיית תמחור אוטומטית על מנת לקבוע את הצעת המחיר לקליק עבור מילות המפתח בקמפיין. המשיכו לקרוא בכדי להכיר את כל אסטרטגיות התמחור האוטומטיות לרשת החיפוש בגוגל אדס.
פרסום ממומן בגוגל הנו על בסיס תשלום לפי קליק. מפרסמים מגדירים לגוגל כמה כסף הם מוכנים לשלם עבור קליק של גולש בגוגל. הצעת המחיר המקסימלית לקליק מהווה משתנה מרכזי בקביעת סדר הופעת מודעות הפרסום במנוע החיפוש כשגולש מקליד מונח חיפוש בגוגל.
כברירת המחדל, תמחור הצעת מחיר בגוגל מתבצע באופן ידני על ידי המפרסם, הוא מגדיר בכל מילת מפתח את הסכום המקסימלי שהוא מוכן לשלם עבור קליק בודד של גולש. העלות הסופית לקליק לא תעבור את הסכום המקסימלי שהוגדר על ידי המפרסם, ותקבע יחסית בהתאם להצעות המחיר של שאר המפרסמים בגוגל והמיקום הסופי של המפרסם בדף תוצאות החיפוש.
הרבה מפרסמים מתקשים לנהל קמפיין פרסום בגוגל בגלל מורכבות התמחור הידני של מילות מפתח בגוגל והזמן שנדרש לבצע מעקב ועדכונים להצעות המחיר לקליק בקמפיין. גוגל אדס מציעה במיוחד למפרסמים שכאלו את האופציה להגדיר תמחור אוטומטי בקמפיין פרסום בגוגל. להלן הסבר קצר על כל אסטרטגיות התמחור האוטומטיות לרדת החיפוש בגוגל אדס.
1. מקסימום קליקים
אסטרטגיית תמחור "מקסימום קליקים" שואפת לייצר בקמפיין את כמות הקליקים המקסימלית בהתאם לתקציב הפרסום הנתון. מערכת גוגל תדאג לתמחר את הצעות המחיר לקליק במילות המפתח כך שהמודעות יוצגו במקומות הנכונים שיובילו לכמות הקליקים המצרפית הגדולה ביותר.

מקסימום קליקים בקמפיין גוגל
לדוגמה, אם במונח חיפוש מסוים בגוגל הופעה במקום ה-2 במנוע החיפוש מובילה לכמות הקליקים הגדולה ביותר, אז מערכת גוגל תדאג לתמחר את הצעת המחיר לקליק של מילת המפתח להופעה במיקום ה-2. יכול למשל להיות נכון במקרים שבהם גולשים מקליקים הרבה גם על המודעה במקום ה-2 ואז העלות נמוכה יותר לקליק (בהשוואה למקום הראשון) מאפשרת לקבל יותר קליקים באותו מונח חיפוש ביחס למקום הראשון.
מי יכול להשתמש באסטרטגיית תמחור מקסימום קליקים?
אסטרטגיית תמחור מקסימום קליקים מתאימה למפרסמים שרוצים לייצר מקסימום תנועה מהפרסום בגוגל לאתר אינטרנט או דף נחיתה ייעודי. מפרסמים המקדמים חנות מקוונת או אתר תדמית יכולים להשתמש באסטרטגיית תמחור מקסימום קליקים בכדי לוודא שכמה שיותר גולשים רלוונטיים יבקרו באתר/חנות העסק.
2. מקסימום המרות
אסטרטגיית תמחור "מקסימום המרות" שואפת לייצר בקמפיין מקסימום המרות (לפי פעולות ההמרה שהוגדרו בגוגל אדס) בהתאם לתקציב הפרסום הנתון. מערכת גוגל תדאג לתמחר את הצעות המחיר לקליק במילות המפתח כך שמודעות הפרסום יוצגו במנוע החיפוש במיקומים המובילים להמרה מקסימלית.

מקסימום המרות בקמפיין גוגל
לדוגמה, אם במונח חיפוש מסוים בגוגל הופעה במקום ה-1 במנוע החיפוש מובילה ליותר המרות מכל מיקום אחר, גוגל יתמחר אוטומטית את הצעת המחיר כך שהמפרסם יוצג במקום הראשון. אם במונח חיפוש אחר הופעה במקום ה-3 משיגה מקסימום המרות אז הצעת המחיר תשאף להופיע במקום ה-3.
מי יכול להשתמש באסטרטגיית תמחור מקסימום המרות?
אסטרטגיית תמחור מקסימום המרות יכולה להתאים רק למפרסמים שהגדירו כהלכה מעקב המרות תקין באתר העסק/דף הנחיתה. אסטרטגיית תמחור מקסימום המרות מצוינת לחנויות מקוונות המוכרות מוצרים אונליין שיש להן מעקב המרות על השלמת קנייה בכל דפי המוצרים באתר ורוצות למקסם את כמות מכירת המוצרים.
3. יעד עלות להמרה
מפחדים שהעלות להמרה באסטרטגיית מקסימום המרות תהיה גבוהה מדי? ניתן להשתמש באסטרטגיית "יעד עלות להמרה" על מנת להעניק תקרת מקסימום להוצאה הממוצעת על כל המרה בקמפיין. מערכת גוגל תדאג לתמחר את הצעות המחיר לקליק במילות המפתח כך שמודעות הפרסום יוצגו במנוע החיפוש במיקומים המובילים להמרה מקסימלית, תחת מגבלת העלות המקסימלית להמרה.

יעד עלות להמרה בקמפיין גוגל
לדוגמה, אם במונח חיפוש מסוים בגוגל הופעה במקום ה-3 במנוע החיפוש מובילה למקסימום המרות בעלות ממוצעת הנמוכה ממחיר היעד להמרה(למשל 50 ש"ח להמרה), אז גוגל תציב את מודעות הפרסום במיקום ה-3. כך המפרסם מבטיח שהוא מקבל כמה שיותר המרות בהתחשב בסכום המקסימלי שהוא מוכן לשלם עבור המרה אחת (50 ש"ח), אך לא המקסימום המרות ביחס לתקציב.
מי יכול להשתמש באסטרטגיית תמחור יעד עלות להמרה?
אסטרטגיית תמחור יעד עלות להמרה מתאימה רק למפרסמים שהגדירו כהלכה מעקב המרות תקין באתר העסק/דף הנחיתה. מומלץ לעסקים שיודעים להעריך את כדאיות העלות להמרה אחת ביחס לקבלת התמורה מכל המרה (למשל תמורה בגין מכירת מוצר כנגד עלות המרה).
4. ערך המרה מקסימלי
אסטרטגיית תמחור "ערך המרה מקסימלי" נוצרה על ידי גוגל מתוך המחשבה שלא כל סוג המרה שווה ערך לסוג המרה אחר. המפרסם יכול להגדיר בחשבון גוגל אדס ערכים מקסימליים שונים לכל סוג המרה ולהפעיל אסטרטגיית תמחור אוטומטית לפי אותן ערכי המרה מקסימליים. מערכת גוגל תדאג לתמחר את הצעות המחיר לקליק במילות המפתח עם עדיפות להמרות המעניקות ערך גבוהה יותר.

ערך המרה מקסימלי
לדוגמה, פעולת המרה של מכירת מוצר בעלות 50 ש"ח אינה שוות ערך לפעולת המרה של מכירת מוצר בעלות 25 ש"ח. לכן, מגדירים ערך המרה מקסימלי שונה בכל אחד מפעולות ההמרה באתר. גוגל תדאג לתמחר את הצעות המחיר לקליק תוך התחשבות במחיר המכירה (ערך המרה) של המוצרים המפורסמים בגוגל ועם עדיפות למכירת המוצר היקר יותר.
מי יכול להשתמש באסטרטגיית תמחור ערך המרה מקסימלי?
אסטרטגיית ערך המרה מקסימלי מתאימה רק למפרסמים שהגדירו כהלכה מעקב המרות תקין עם מתן ערך המרה לכל פעולה מוגדרת. מומלץ למשווקים של מוצרים אונליין שיכולים להגדיר ערך המרה לכל פעולת המרה מוגדרת באתר ולמפרסמים המחשיבים סוג המרה מסוים (למשל טלפון) בעדיפות גבוהה יותר מסוג המרה אחר (למשל השארת פרטים באתר).
5. יעד החזר על הוצאות פרסום (קמפיין שופינג)
אסטרטגיית תמחור "יעד החזר על הוצאות פרסום" היא אסטרטגיית תמחור אוטומטית לקמפיינים של גוגל שופינג, אשר שואפת להעניק למפרסם את החזר ההשקעה הרצוי שהוא מגדיר בקמפיין גוגל שופינג. מערכת גוגל תדאג לתמחר את הצעות המחיר לקליק במילות המפתח בכדי לעמוד ביעד שהגדיר המפרסם.

יעד החזר על הוצאות פרסום
לדוגמה, מפרסם רוצה להגדיר בקמפיין פרסום גוגל שופינג עלות פרסום של 5 ש"ח בממוצע ליחידה. נניח שהוא מוכר כל יחידת מוצר אונליין במחיר של 20 ש"ח. כך שבאסטרטגיית תמחור יעד החזר על הוצאות פרסום הוא צריך להגדיר יעד החזר השקעה של 400% כי הוא מקבל 20 שקלים על כל 5 שקלים שהוא מוציא על פרסום ממומן בגוגל. מערכת גוגל תפעל להשתמש בתקציב הפרסום בכדי לייצר את כמות ההכנסה הרצויה ממכירה אונליין.
מי יכול להשתמש באסטרטגיית תמחור יעד על הוצאות פרסום?
אסטרטגיית תמחור יעד החזר על הוצאות פרסום זמינה לשימוש רק למפרסמים המקדמים חנות למכירת מוצרים אונליין עם קמפיין גוגל שופינג והגדירו כהלכה מעקב המרות תקין באתר. מומלץ למשווקים שאין להם שינויים תכופים במחירי המוצרים באתר.
רוצים לשווק מוצר בגוגל? להלן 14 דגשים שכדאי להכיר על שיווק מוצר בגוגל
6. יעד של נתח חשיפות
אסטרטגיית תמחור "יעד של נתח חשיפות" מתמקדת במיקום הרצוי בדף תוצאות החיפוש בגוגל. המפרסם יכול להגדיר לגוגל היכן הוא רוצים להופיע בדף תוצאות החיפוש: במקום ראשון בגוגל, בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש או בדף תוצאות החיפוש הראשון. בנוסף, מפרסם יכול להגדיר לגוגל כמה זמן הוא רוצה להופיע במיקום הנבחר.

יעד של נתח חשיפות
לדוגמה, אם מפרסם רוצה להופיע כל הזמן במקום הראשון בגוגל עד שהתקציב שלו מנוצל אז הוא צריך לבחור להופיע בראש הדף של תוצאות החיפוש ולהגדיר 100% נתח חשיפה. אם לחילופין הוא יהיה מרוצה להופיע רק חצי מהזמן במקומות 1-4 בגוגל, אז הוא יכול לבחור להופיע בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש ולהגדיר 50% נתח חשיפה.
מי יכול להשתמש באסטרטגיית תמחור יעד של נתח חשיפות?
אסטרטגיית יעד של נתח חשיפות מתאימה למפרסמים שחשוב להם להופיע במקום הראשון בגוגל, למפרסמים שרוצים למקסם את החשיפה שלהם מול הגולשים הרלוונטיים בגוגל ולמפרסמים שלא רוצים לבצע התאמות ידניות להצעות מחיר לקליק בכדי להשיג מיקום ספציפי בדף תוצאות החיפוש בגוגל.